Historia

Rullegruppens Göteborgs historia
Historien startade 2015 genom att Torsten Palm, Jan Erik Ambjörnsson, Ted Ekenberg, Åsa Lindquist och Jan Lundgren inspirerades under en rehabvistelse på Vintersol av Tjåge Gustavsson grundare av Rullegruppen Tenerife att starta Rullegruppen Göteborg. De startade en träningsgrupp som rullade tillsammans i kulvertarna på Sahlgrenska. 7 april 2016 skedde första träningen under namnet Rullegruppen Göteborg.På första träningen var det 9 st deltagare. Under 2017 skapas en mailadress så att rullegruppen kan kommunicera från denna. Vi startar under 2018 Rullegruppens Rullstolsskola på tisdagar under våren som bygger på att man skall lära sig hitta balansläget på sin rullstol, köra obehindrat på bakhjulen., köra upp upp och ner för trottoarkanter, ta oss upp och ner för trappor, rulltrappor, rullband och backar, träna på tekniker att ta oss upp i stolen från golvnivå, olika tekniker att öppna dörrar samt gymträna i ett anpassat gym. Detta är något som vi fortfarande jobbar med under torsdags träningarna.

Vi startar upp Mini Mässor där vi bjuder in olika leverantörer som skulle kunna vara intressant för oss som sitter i rullstol. Under 2020 -2021 påbörjar vi förändringar till att bli riktigt bra på det vi gör samt hur vi skall göra allt annorlunda för att de aktiva vi har tappat  under åren skall komma tillbaka och hur vi skall bli fler. Martin som har varit aktiv sedan slutet av 2019 tar tag i problemet om att de  aktiva har blivit färre genom att påbörja den nya Rullegruppen. Martin kontaktar alla gamla deltagare för att höra varför de inte tränar längre så att vi vet vad vi ska göra för att öka deltagandet i våra träningar. Corona sätter stopp för all träning men arbetet Martin har påbörjat fortgår genom uppdatering av vårt medlemsregister så att vi har uppgifter på alla för att vi ska kunna göra utskick från Idrottonline. Vi skapar en gemensam nämnare genom att gå igenom vår folder, informationsblad och visitkort så att de har samma design och budskap. Vi uppdaterar vår Youtube kanal. Tar ett nytt foto på Rullegruppen som sedan skall användas till allt där vi ska synas som Folder, Facebook, Instagram och hemsida. Det skapas en gemensam portal på nätet där vi har alla dokument som berör Rullegruppen. Vi skaffar Swish för att göra det lättare att betala avgifterna till Rulle Gruppen. Martin tar över ansvaret som tränare för Rullegruppen. Vi får under 2021 Parasport Stipendium på 30000kr.

2022 startade vi med att vi satte upp ett mål att dubblera antalet medlemmar till att nå 100st. I slutet av 2022 var det över 100 betalande medlemmar i Rehab Alpin IFF. Vår hemsida ”rullegruppen.se” blir klar. Vi fortsätter arbetet med minimässor och letar lite olika leverantörer som kan hjälpa oss med bra info. Vi försöker att ha färre minimässor än tidigare men  försöker att göra dem bättre. Martin startar en grupp på Messenger som heter träningsgruppen som skall vara till för att man skall kunna kommunicera om träningarna med de som är de som tränar. Arbetet att hitta en leverantör som vi kan köpa kläder av till ett bra pris fortsätter. Under våren 2022 får vi besök av Coloplast det blev en intressant Mässa med mycket prat om intimvård osv. Decon och Kalle var även de hos oss 2021 och gör nu ett nytt besök denna gången i  mars där Kalle berättar lite om nyheter och vad som har hänt sedan senast. Alltid en trevlig och uppskattad minimässa. HEA Medical besöker oss också efter 2 års uppehåll. Detta blir en mycket givande mässa där det är flera som är mycket intresserade av bl.a. deras väskor. Göran sjödens rehabshop besöker oss för första gången. Julia har med sig många intressanta produkter som hon visar upp. Mycket bra mässa som visade  sig vara något vi gärna gör igen. Vi besökte även Runes Rhododendronpark i slutet av säsongen. Trevligt men tyvärr inte så många som kunde komma. Hjälpmedelscentralen  besökte oss sista träningen för våren vilket alltid är  den tillställningen som det blir flest besökare på även denna gång.

Januari 2024 börjar vi med en efterlängtad träning som följs upp med ett besök av Coloplast. Vi påbörjar ett arbete med ett sponsorpaket som vi mailar till olika leverantörer för att få fler sponsorer och pengar till föreningen. Sponsorpaketet går ut på att man sponsrar som Guldrulle 15000:-, Silverrulle 10000:- och Bronsrulle 5000:-. Torsten  jobbar för att få  ihop pengar till att köpa en BEAD. Sponsringen som Guldrulle väljer Phantera Permobil, Invacare, Rehasense och Sunrise Medical att vara med på. Panthera väljer att skänka en U3 stol. Invacare sponsrar även de med en stol Kuschall K-serie 2.0. Rehasense väljer att stödja ekonomiskt, Sunrice Medical går även de in och sponsrar med en rullstol från Quickie Helium. Detta gör att vi kommer ha 3 st rullstolar att prova eller testa på efter sommaren. Coloplast samt HEA medical går in och sponsrar oss ekonomiskt enligt Bronsrulle.. I mars månad hade vi deltagare i SM i roddmaskin som gick i Mölnlycke. Vi fortsätter året med besök av Torslanda golfklubb, Invacare samt Frisbeegolf 360. I april avslutar vi arbetet med sponsorer och beställer nya hoodies genom Bäst i Väst som vi trycker Guldrullens Loggor på. Vi är idag ca 100 medlemmar i Rehab Alin vilket Rugby samt Rullegruppen ingår i med 25 aktiva som tränar varje vecka. Vi har en egen webbplats, Facbook, Instagram-konto samt en egen Youtube-sida.

Rullegruppens filosofi bygger på en fysisk träning för ökad självständighet och en aktiv fritid med god gemenskap. Träningen riktar sig till dig som använder rullstol, oavsett diagnos, ålder och erfarenhet. All träning sker efter egen förmåga, ork och kraft.

Vid frågor kontakta oss via mail rullegruppengoteborg@gmail.com

Följ oss gärna på Instagram @rullegruppengoteborg

Adress: Övre Kaserngården 8A, Kviberg, Götebor